Procurorii federali au acordat imunitate directorului financiar al organizației Trump în investigația care îl privește pe fostul avocat personal al președintelui american Donald Trump, Michael Cohen, potrivit unir persoane familiarizate cu această chestiune, informează Reuters și CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul financiar al organizației Trump, Allen Weisselberg, a cărui implicare în sfera finanțelor lui Trump este extinsă, a primit imunitate din partea procurorilor federali pentru furnizarea de informații despre fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, anunță CNN, citat de Mediafax.

Acordul de imunitate pentru CFO, Allen Weisselberg, a fost anunțat pentru prima oară de Wall Street Journal, care a mai transmis că acesta a fost chemat să depună mărturie în fața unui juriu federal la începutul acestui an.

Weisselberg a primit imunitate cu luni în urmă, unul dintre oamenii familiarizați cu această chestiune, a declarat pentru Reuters. Sursa a refuzat să furnizeze detalii suplimentare.

O înțelegere de cooperare între Weisselberg și procurori ar putea dăuna președintelui SUA, având în vedere rolul pe care acesta îl joacă în afacerile lui Trump. Weisselberg a lucrat pentru familia Trump timp de mai mult de patru decenii, inclusiv ca trezorier al Fundației Donald J. Trump și este unul dintre oamenii cărora Trump i-a încredințat afacerea înainte de preluarea mandatului.

Rudy Giuliani, avocat al președintelui, a spus că nu știe despre ce a fost interogat Weisselberg. Dar Giuliani a spus că echipa juridică a lui Trump a verificat informațiile furnizate de directorul companiei și nu a găsit nimic care l-ar putea amenința pe președinte.

Michael Cohen, fostul avocat al președintelui american Donald Trump, a pledat vinovat în aceastî săptămână într-un tribunal din Manhattan pentru încălcarea legilor privind finanțarea campaniilor electorale, informează postul BBC.

El a spus că a făcut acest lucru în direcția "candidatului", acționând pentru "scopul de a influența alegerile".

Recunoașterea faptelor de către Cohen a fost legată de sumele plătite pentru presupusele amante ale lui Trump.

Avocatul de 51 de ani a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală și bancară, în cadrul unui acord cu procurorii.

Facebook New York Times

Facebook New York Times

Foto: New York Times

El a declarat marți în fața instanței că a fost condus de "un candidat la funcția federală", presupus a fi Trump, pentru a încălca legile electorale federale.

Acesta a pledat vinovat pentru cinci fapte de evaziune fiscală, declarații false către o instituție financiară, pentru contribuții financiare excesive la cererea unui candidat sau campanie și pentru că a cauzat în mod intenționat o contribuție corporativă ilegală.

Un judecător a decis că poate fi eliberat marți pe o cauțiune de 500.000 de dolari, potrivit Mediafax.