Administraţia Donald Trump va menţine sancţiunile până când Rusia îşi va schimba atitudinea, afirmă John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, citat de Reuters și preluat de Mediafax. "Sancţiunile rămân în vigoare şi vor rămâne în vigoare până la schimbarea atitudinii Rusiei", a declarat John Bolton în cursul unei vizite în Ucraina.

Donald Trump si Vladimir Putin, la HelsinkiFoto: Captura Facebook

Administraţia de la Washington a impus noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, din cauza presupuselor ingerinţe în scrutinul prezidenţial american. Moscova a respins acuzaţiile privind interferenţele electorale.

Statele Unite au transmis Rusiei că nu vor tolera noi ingerinţe electorale, a spus John Bolton joi, după întrevederea pe care a avut-o cu Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus pentru Securitate. "I-am transmis foarte clar că nu vom tolera ingerinţe în scrutinul parlamentar parţial din 2018 şi că suntem pregătiţi să aplicăm măsurile necesare pentru a bloca astfel de acţiuni", a afirmat John Bolton după întâlnirea pe care a avut-o cu Nikolai Patruşev în oraşul elveţian Geneva.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.