Se spune că soldații luptă cel mai bine cu burta plină, așa că decizia armatei de obliga soldații finlandezi să mănânce două mese vegetariene pe săptămână l-a supărat pe ministrul apărării, notează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia este menită să ajute soldații să mănânce mai sănătos și să atenueze efectul producției de carne asupra încălzirii globale, afirmă armata. Dar ministrul apărării din Finlanda, Jussi Niinisto, de la partidul naționalist Reforma Albastră, spune că a rămas consternat de decizie, despre care nu fusese informat în prealabil.

”Această hrănire forțată pare să fie o decizie ideologică. (...) Nicio armată nu poate lupta pe bază de supă de linte și suc de conopidă”, a declarat Niinisto.

Finlanda, care împarte cu Rusia o graniță de 1.340 de kilometri și o istorie complicată, impune un serviciu militar obligatoriu de până la un pentru bărbați.

Niinisto a declarat că va cere forțelor armate să realizeze un raport prin care să explice cum s-a ajuns la această măsură. Armata nu a răspuns la întrebările Reuters pe această temă.