Troli și ”boți” ruși au răspândit dezinformări despre vaccinuri pe Twitter pe a semăna discordie și au distribuit malware înainte și în timpul alegerilor americane, potrivit unui nou studiu, citat deGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cercetătorii de la George Washington University au încercat să creeze modalități de îmbunătățire a comunicării angajaților din sănătate pe rețelele sociale. În schimb, ei au descoperit troli și boți care stârnesc dezbateri online și afectează consensul privind siguranța vaccinurilor.

Studiul a descoperit că mai multe conturi - despre care acum se știe că aparțin acelorlași troli care au intervenit în timpul alegerilor -, dar și mai mulți boți de marketing și de propagare de malware, postau tweet-uri despre vaccinuri.

Trolii ruși jucau pentru ambele tabere, postând pe Twitter mesaje pro- și anti- vaccinare într-un context încărcat politic, afirmă cercetătorii.

”Acești troli par să fi folosit vaccinarea ca pe o chestiune divizatoare, promovând discordia în societatea americană”, a spus Mark Dredze de la Johns Hopkins, care a fost implicat în elaborarea studiului.