Autoritățile americane au descoperit un tunel secret prin care erau transportate droguri care se întinde din subsolul unui fost restaurant din statul Arizona până în Mexic, informează postul BBC, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tunelul de 180 m se află în subsolul unui vechi restaurant din San Luis și se întinde de la granița cu SUA până la o casă din San Luis Rio Colorado în Mexic.

Autoritățile au făcut descoperirea săptămâna trecută și au arestat proprietarul clădirii din Arizona. Ei au fost alertați de existența tunelului după ce suspectul, Ivan Lopez, a fost oprit de către poliție, potrivit postului de știri KYMA.

În timpul percheziției, câinii de poliție au condus ofițerii la două containere de narcotice cu o valoare estimată la peste 1 milion de dolari. Acestea se aflau în mașina lui Lopez. Anchetatorii spun că în containere au găsit 118 kg de metamfetamină, șase grame de cocaină, 3 kg de fentanil și 21 kg de heroină.

Agenții au percheziționat casa lui Lopez și vechiul restaurant, descoperind intrarea în tunel în bucătăria fostului fast-food.