​Președintele american Donald Trump a avertizat joi că piața bursieră ar fi în pericol să se prăbușească dacă va fi pus sub acuzare și demis din funcția de președinte, relatează site-ul postului CNBC.

Donald TrumpFoto: YouTube

"Dacă aș fi pus vreodată sub acuzare, cred că piața bursieră s-ar prăbuși. Cred că toată lumea ar fi foarte săracă", a declarat președintele în cadrul unui interviu publicat joi de Fox News. "Pentru că, fără a sta pe gânduri, veți observa cifre pe care inversate n-o să le considerați reale", a mai afirmat Trump, reamintind de reducerea taxelor.

Până la momentul actual, bursa de valori nu a fost puternic afectată de punerea sub acuzare a fostului șef de campanie electorală a lui Trump, Paul Manafort și de decizia fostului avocat al președintelui SUA, Michael Cohen, de a pleda vinovat în fața unei instanțe din Manhatten.

Comercianții susțin că piața nu se așteaptă ca liderul de la Casa Albă să fie găsit vinovat, decât dacă echipa procurorului special Robert Mueller va putea să demonstreze că Trump a permis ingerințele ruse în alegerile din 2016. "Nu știu cum ați putea pune sub acuzare pe cineva care a făcut o treabă extraordinară", a afirmat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a sugerat că ar trebui să fie ilegal ca persoanele care se află sub urmărire penală să poată coopera cu Guvernul pentru reducerea sentinței. Acesta nu a exclus posibilitatea de a îl grația pe Paul Manafort. Donald Trump a recunoscut că i-a oferit bani avocatului Michael Cohen, însă susține că a aflat de plățile efectuate către două femei pentru a păstra tăcerea abia după ce acestea au fost făcute. Conform declarației lui Cohen făcută în fața unui juriu din Manhattan, Donald Trump l-a pus să aranjeze plățile pentru a influența rezultatul alegerilor electorale din anul 2016.