Bărbatul ucis luni în timp ce voia să înjunghie cu un cuțit o polițistă într-un comisariat din Catalonia era homosexual și ar fi încercat să se sinucidă, scrie presa spaniolă, care citează o declarație a soției acestuia, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacatorul, de naționalitate algeriană și în vârstă de 29 de ani, identificat drept Abdelouahab Taib de presă, a strigat numele lui Allah în timpul agresiunii care a avut luni dimineața, la Cornella de Llobregat, în Catalonia, în nord-vestul Spaniei, un act calificat drept "atac terorist" de către autorități.

Potrivit ziarului La Vanguardia dar și altor publicații, soția sa, cetățean spaniol care se vonvertise la islam după ce l-a întâlnit, a declarat în fața Mossos d'Esquadra, forțele poliției catalane, că soțul său i-a mărturisit în urmă cu două luni că este homosexual.

Acesta s-a simțit "rușinat", a adăugat ea, deoarece era contrar credinței sale musulmane.

Femeia îl anunțase în urmă cu 15 zile că vrea să divorțeze și își suspecta soțul că a încercat să se sinucidă, tot potrivit La Vanguardia.

Nici ministerul spaniol de Interne și nici Mossos nu au vrut să comenteze informațiile publicate de presă.

Luni, agresorul a sunat la interfonul unui comisariat pentru a i se deschide ușa, la ora 05,45 dimineața (03,45 GMT). În interiorul clădirii, a scos "un cuțit mare" și s-a aruncat asupra polițiștilor cu "dorința clar premeditată de a ucide un agent al forțelor noastre de ordine", a afirmat în fața presei comisarul Rafel Comes, de la Mossos d'Esquadra.

"Agenta a folosit arma de foc pentru a-și salva viața", a declarat el, precizând că bărbatul a strigat "Allah" și alte cuvinte pe care polițiștii nu le-au înțeles.