"Exerciţiul cu anticipatele l-am făcut deja de două ori. Nu mi se potriveşte, o să se râdă de mine deja". Asta a spus, duminică, premierul Borisov, în timp ce examina reparaţiile care s-au făcut la străzile din Stara Zagora şi la Parcul Ayazmoto din oraş.

Boiko BorisovFoto: Agerpres/Xinhua

Motivul afirmaţiilor lui Borisov este legat de solicitata şedinţă extraordinară a parlamentului de la Sofia, cerută de socialiştii bulgari, din cauza faptul că în Bulgaria deja de mai multe zile a căzut Registrul Comerţului.

"Pentru ei, care sunt în vacanţă, şedinţa va fi una extraordinară. Noi suntem la treabă. Mă vedeţi de la începutul lunii august, sunt în permanenţă în vizite la obiective", a declarat premierul bulgar. "Registrul Comerţului a căzut din cauza discurilor de calitate proastă. Aţi citit destule despre firma cu cele mai mici preţuri. Au depus eforturi mari şi până miercuri va fi finalizată treaba în totalitate.

Există state în care alegerile au fost afectate de un atac cibernetic etc. Olanda a scos votul electronic. Nu îi înţeleg pe cei de la Partidul Socialist Bulgar ce vor", a continuat Borisov.

"Atâta timp cât văd ce se construieşte, că şi ei merg mult prin ţară, înţeleg că nu au ce să spună, ce să promită candidatul lor pentru postul de primar, când vine. Aţi văzut şi în oraşul Troian. Când nu sunt, vorbesc una, iar când sunt lângă ei, mulţumesc guvernului pentru banii alocaţi", şi-a explicat el atacurile din partea socialiştilor. "Din orice caută agresiunea maximă. Nu se întrevede perspectiva de a veni ei la putere, asta le e pur şi simplu tactica, urâtă", a mai spus premierul Borisov la adresa socialiştilor bulgari.

Guvernul GERB şi patrioţii reuşesc să atingă un şomaj deosebit de mic, Partidul Socialist Bulgar are o creştere de 4% pe fundalul căderii din Turcia şi a celor ce se întâmplă în Grecia şi România, a enumerat el părţile tari ale guvernării sale. "Aţi văzut în 2-3 luni cu guvernul interimar ce s-a întâmplat cu veniturile. De aceea avem nevoie de stabilitate. Avem obligaţia de a nu admite alegeri anticipate cu patrioţii", a spus Borisov.