Președintele american Donald Trump a declarat că ”cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, apărându-și eforturile de a convinge Phenianul să renunțe la armele nucleare, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu acordat Reuters, Trump, care a avut o întâlnire la 12 iunie cu Kim, a declarat că a considerat că autoritățile din Coreea de Nord au făcut pași specifici pentru denuclearizare, în pofida îndoielilor legate de disponibilitatea lui Kim de a renunța la arsenalul său.

Insistând că "se întâmplă multe lucruri bune" cu Coreea de Nord, Trump s-a plâns că nu a mai fost ajutat de China la fel de mult ca în trecut, din cauza disputei sale comerciale cu Statele Unite.

Trump, care s-a confruntat cu provocarea nord-coreeană de îndată ce a preluat mandatul în ianuarie 2017, a declarat că nu a lucrat decât trei luni la problema nord-coreeană, în timp ce predecesorii săi au lucrat la ea timp de 30 de ani.

"Am oprit testele nucleare (din Coreea de Nord). Am oprit testarea rachetelor (din Coreea de Nord). Japonia este încântată. Ce se va întâmpla? Cine știe? Vom vedea ", a spus el.

La summitul din Singapore, Kim a acceptat în termeni generali să lucreze la denuclearizarea peninsulei coreene, dar Coreea de Nord nu a dat nici un indiciu că este dispusă să renunțe la armele sale unilateral așa cum a cerut administrația Trump.

Trump a catalogat summitul de la Singapore ca pe un succes și a mers până la a spune că acum Coreea de Nord nu mai reprezintă o amenințare nucleară, potrivit Mediafax..