Larry Nassar, fostul doctor al echipei americane de gimnastică, a primit pedeapsa cu închisoare pe viaţă, judecătorii găsindu-l vinovat pentru agresiunea sexuală a peste 265 de victime, dar şi pentru pedofilie, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a fost într-o închisoare de tranzit, în Oklahoma, după ce a fost mutat dintr-un penitenciar din Tucson, iar în prezent nu se ştie locul în care îşi ispăşeşte pedeapsa. Fostul medic a anunţat prin intermediul avocaţilor că a fost atacat după gratii, în centrul din Tucson.

De altfel, ex - doctorul lotului de gimnastică al SUA a mai fost agresat de către ceilalţi deţinuţi, la doar câteva ore de când a fost închis, el fiind încarcerat de la începutul verii.

"E un caz dificil pentru Oficialii Biroului Federal al Închisorilor pentru că totul a fost mediatizat şi toţi deţinuţii îl ştiu. Nassar va fi recunoscut în orice închisoare ar merge", a anunţat Ralph Miller, fost ofiţer în cadrul sistemului penitenciar din SUA.

Printre victimele lui Nassar se numără şi nume celebre ca: Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, Gabrielle "Gabby" Douglas, triplă campioană olimpică, Alexandra Raisman sau McKayla Maroney.