Peste o treime dintre fructele și legumele produse de fermierii din Europa nu ajung pe rafturile magazinelor pentru că sunt deformate sau nu au mărimea necesară, potrivit unei cercetări citate deBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un studiu al Universității din Edinburgh arată că peste 50 de milioane de tone de fructe și legume crescute în Europa sunt aruncate în fiecare an.

Parțial, acest lucru se întâmplă pentru că nu arată așa cum cumpărătorii consideră că trebuie să arate.

Studiul, publicat în Journal of Cleaner Production, a examinat pierderile alimentare din spațiul european și câtă mâncare este aruncată în fiecare an înainte să ajungă la vânzare.

Cercetarea consideră că pierderile sunt cauzate de regulile guvernamentale stricte, de standardele înalte impuse de supermarketuri, dar și de așteptările clienților privind modul în care trebuie să arate produsele.

Ei au ajuns și la concluzia că fermierii care au contracte cu supermarketurile cresc, de obicei, mai multe fructe și legume decât sunt obligați să furnizeze, pentru a face loc și acestei cote de produse ce este considerată improprie vânzării.