Guvernul brazilian a dispus duminică trimiterea de trupe la graniţa cu Venezuela după ciocniri între populaţia locală şi migranţi, episoade care se înmulţesc în regiune odată cu exodul venezuelenilor şi nicaraguanilor care îşi părăsesc ţara în criză, relatează AFP, citată deAgerpres.

Tulburari in PacaraimaFoto: Captura YouTube

După o reuniune ministerială de urgenţă condusă de preşedintele Michel Temer, duminică, la Brasilia, guvernul a hotărât să trimită în regiune 120 de membri ai Forţei naţionale.

Decizia a fost luată în urmaviolenţelor care au avut loc în localitatea de frontieră Pacaraima(nord), unde jefuirea şi uciderea unui comerciant, atribuite venezuelenilor, au provocat altercaţii.

Zeci de locuitori ai acestui oraş, pe străzile căruia trăiesc peste o mie de migranţi, le-au distrus două tabere improvizate şi le-au incendiat bunurile. Au fost trase focuri de armă, magazinele au rămas închise, iar străzile sunt pline de gunoaie.

Trei brazilieni au fost răniţi, potrivit poliţiei militare. Nicio informaţie nu este disponibilă referitoare la numărul de victime de partea venezueleană.

Zeci de mii de venezueleni s-au refugiat în Brazilia în ultimii ani din cauza crizei politice, economice şi sociale cu care se confruntă ţara lor.