Cel puţin 324 persoane au decedat în statul indian Kerala, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de muson, potrivit celui mai recent bilanț anunțat de autorități, informează agenția de știri Dpa, citată de Mediafax.

Inundatii in KeralaFoto: Captura YouTube

"Kerala se confruntă cu cele mai mari inundații din ultimii 100 de ani. 80 de baraje deschise, 324 de vieți curmate și 223.139 persoane sunt în peste 1.500 de tabere de refugiați", a anunțat ministrului șef al statului, Pinarayi Vijayan, printr-un mesaj postat vineri pe Twitter.

Vijayan a afirmat că situația în statul Kerala este gravă și ar trebui declarată dezastru național. Oficialul a estimat că daunele provocate de inundaţii şi alunecări de teren se ridică la 195 de miliarde de rupii (2,8 mld. dolari).

Sute de sate au fost inundate, iar peste mii de de kilometri de drumuri și căi ferate au fost parțial sau total distruse, au anunțat oficialii.

Premierul indian Narendra Modi a vizitat sâmbătă regiunea și a anunțat că Guvernul federal de la New Delhi va oferi un ajutor pentru situații de urgență în valoare de 5 miliarde de rupii (72 de milioane de dolari).

Mai multe elicoptere ale armatei și echipe de salvare încearcă să ajungă în zonele grav afectate de inundații pentru a salva oamenii care rămăseseră blocați în propriile case.

Regiunea Kerala este și o destinație turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turiști străini, potrivit datelor oficiale.