Președintele chinez Xi Jinping va vizita Phenianul luna viitoare, la invitația liderului nord-coreean Kim Jong Un, pentru a lua parte la festivitățile pentru a 70-a aniversare a înființării Coreei de Nord, scrie ziarul singaporez Straits Times, citat de Reuters.

Kim Jong Un si Xi JinpingFoto: Captura YouTube

Aceasta va fi prima vizită a liderului chinez în capitala nord-coreeană de când a preluat puterea, în 2012. Ultima vizită a unui președinte chinez acolo a fost făcută de predecesorul lui Xi, Hu Jintao, acum 13 ani.

Straits Times nu a spus de unde a obținut informația, iar ministerul chinez de externe nu a confirmat deocamdată vizita. Festivitățile de la Phenian vor avea loc pe 9 septembrie.

China este cel mai important partener comercial al izolatei țări, iar Kim a fost deja în China de trei ori anul acesta, având discuții cu Kim despre întărirea cooperării dintre cele două țări și despre reforme economice.

SUA a impus noi sancțiuni contra Coreei de Nord pentru a forța Phenianul să renunțe la programul nuclear. Săptămâna aceasta, Statele Unite au pus pe lista neagră firme chineze pentru că exportau alcool și țigări în Coreea de Nord, încălcând sancțiunile.