Berlin a ajuns la un acord cu Atena pentru a expulza imigranții extracomunitari înapoi în Grecia dacă aceștia au primit deja dreptul la azil acolo, a anunțat vineri Ministerul german de Externe, relatează site-ul agenției Reuters.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

Săptămâna trecută, Germania și Spania au ajuns la o înțelegere similară. Ambele acorduri au fost făcute în urma unei dispute internă între cancelarul german Angela Merkel și partidul bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU).

"Semnarea unui acord administrativ cu Grecia reprezintă un pas înainte către mai multe condiții privind politica de migrare în Europa", a declarat ministrul german de Externe Horst Seehofer într-un comunicat.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului, Eleonore Petermann, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că acordul cu Grecia, precum cel cu Spania, va permite Germaniei să trimită înapoi imigranți în 48 de ore.

Petermann a mai informat că Germania poartă negocieri "foarte avansate" pentru a ajunge la o înțelegere similară cu Guvernul italian.

În luna iulie, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU) au ajuns la un compromis privind imigrația, ce prevede crearea de centre de tranzit în Germania pentru deportarea azilanţilor în ţările în care au fost înregistraţi iniţial, potrivit Mediafax.