Trupele israeliene au omorât doi palestinieni și au rănit mulți alții care au participat vineri la protestele săptămânale de la granița cu Gaza, au spus medicii, în timp ce mediatorii egipteni au încercat să încheie un acord de armistițiu care ar aduce calm în enclavă, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 20.000 de oameni au participat la protestele de vineri, care au avut loc la câteva sute de metri de gard, deși zeci s-au apropiat, iar unii au rostogolit roți în flăcări, potrivit unor martori.

Medicii au spus că israelienii au omorât doi bărbați și au rănit cel puțin alți 270 de palestinieni, 50 dintre ei având răni provocate de gloanțe.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a spus că trupele au răspuns cu scopuri de a dispersa protestatarii și pentru a preveni crearea unor breșe în graniță.

În total 170 de palestinieni au fost omorâți de forțele israeliene de la începutul protestelor săptămânale pe 30 martie. Campania are rolul de face presiuni pentru dreptul la pământul pe care Palestina l-a pierdut în fața Israelului în 1948.