Parlamentarii pakistanezi l-au ales, vineri, pe fostul jucător de cricket Imran Khan drept prim-ministru, care a promis că îi va aduce în fața justiției ”pe toți cei care au furat această țară” prin corupție, relatează Reuters și AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imran Khan, în vârstă de 65 de ani, a obținut 176 de voturi, potrivit președintelui Adunării Naționale, Assad Qaiser, învingându-l astfel pe fratele fostului premier Nawaz Sharif, Shahbaz Sharif. Fostul sportiv avea nevoie de 172 pentru a fi ales.

”Vreau să mulțumesc oamenilor și vreau să mulțumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a aduce schimbarea”, a spus Khan.

”Cei care au furat această țară, vă voi trage la răspundere pe fiecare dintre voi”, a adăugat acesta.

Anunțul victoriei lui Khan a fost primit cu ovații. Viitorul șef al Guvernului, care va depune jurământul sâmbătă, a zâmbit la camere și a răspuns felcicitărilor cu un rzariu în mână.

Partidul lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaaf, PTI, a câștigat alegerile parlamentare în Pakistan în iulie, marcate de un climat tensionat și de acuzații de fraude.

Victoria lui Khan deschide calea către o nouă eră politică în țară, intrerupând decenii de alternanță a partidelor PML-N și Partidul Poporului Pakistanez.