Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că Rusia reprezintă o amenințare militară pentru Polonia și pentru alte țări din regiune, acest lucru fiind evidențiat de acțiunile autorităților de la Moscova - transmite Polskie Radio, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Să afirmi, în zilele noastre, că Rusia nu este un agresor este pur și simplu o neseriozitate. Rusia este un agresor. Georgia se simte în mod constant amenințată. În Ucraina, există război, iar Crimeea este ocupată de Rusia, la fel cum este şi Donbasul. Separatiștii sunt aceiași ruși susținuți de Kremlin a căror existență este posibilă numai cu sprijinul Kremlinului. Suntem mereu martorii unei varietăți de provocări din partea Rusiei, atât militare, cât și hibride. Toate acestea arată că, din nefericire, acesta nu este un vecin care să poată fi considerat sigur" - a afirmat președintele Poloniei.

În acest context, potrivit lui Andrzej Duda, aspectul cheie în ceea ce priveşte protejarea Poloniei de amenințarea rusă constă în apartenenţa Poloniei la NATO și în prezența forțelor Alianței pe teritoriul statului polonez.