Administratia Trump a propus ca medicii din SUA sa reducă cotele de productie ale celor opt opioide cele mai abuzate cu 10% anul viitor pentru a lupta impotriva unei rate ridicate de dependență la nivel național, potrivitReuters.

Donald TrumpFoto: YouTube

Într-o declarație, Departamentul de Justiție și Agentia Nationala Antidrog (DEA) au declarat că măsura propusă ar fi în concordanță cu efortul președintelui Donald Trump de a reduce prescripțiea pentru opiacee cu o treime în decurs de trei ani.

De asemenea, Trump a solicitat procurorului general american Jeff Sessions să deschidă procese producătorilor de medicamente implicați în crizei opiaceelor. "Aș dori să intentez un proces federal împotriva acestor companii", a spus Trump în timpul unei întâlniri a Cabinetului său la Casa Albă. Totodată, el a refuzat să numească companiile la care face referire.

Dependența de opiacee - în special analgezice cu prescripție, heroină și fentanil - reprezintă o problemă din ce în ce mai mare a SUA, mai ales în zonele rurale. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, opiaceele au fost implicate în peste 49.000 de decese în țară anul trecut.

Departamentul de Justiție și DEA au declarat că propun să reducă cotele de producție pentru oxicodonă, hidrocodonă, oximorfonă, hidromorfonă, morfină și fentanil cu 7% până la 15%, în funcție de compus, în 2019.