Americanul care a vandalizat cu lovituri de târnăcop steaua lui Donald Trump de celebrul Walk of Fame de la Hollywood şi-a justificat miercuri acţiunea, respingând acuzaţia de vandalism, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Personal nu cred că trebuie să fiu inculpat, pentru că, cred eu, am acţionat legitim şi corect, cu repercusiuni numai pozitive", a declarat Austin Clay, de 24 de ani, pentru canalul ABC7, după ce a compărut în faţa unui tribunal din Los Angeles, potrivit Agerpres.

Steaua preşedintelui american Donald Trump de pe Hollywood Walk of Fame a fost distrusă pe 25 iulie dimineaţă cu târnăcopul, relateazăThe Guardian.

Bărbatul care a distrus steaua primită de Trump s-a predat poliției și cel mai probabil va fi acuzat de vandalism.

Nu este prima oară când steaua lui Trump este vandalizată. În 2016, un bărbat în vârstă de 53 de ani a folosit un ciocan pneumatic și un târnăcop pentru a șterge numele lui Trump de pe stea.

Consiliul municipal din West Hollywood, cartier din Los Angeles unde se află celebrul Walk of Fame, a adoptat în unanimitate o rezoluţie care cere ca steaua lui Donald Trump să fie retrasă de pe faimosul loc de promenadă pentru turişti, a anunţat marţi primarul acestei entităţi administrative, relateazăAgerpres, care citează AFP.

Steaua lui Donald Trump, inaugurată în 2007 când miliardarul era un star de televiziune datorită emisiunii sale "The Apprentice", este ţinta vandalismului de la intrarea sa în politică.

West Hollywood, cartier cunoscut pentru viaţa sa nocturnă şi comunitatea sa LGBT, îşi revendică cu mândrie valorile sale progresiste, în opoziţie faţă de politica preşedintelui american.

Consiliul municipal din West Hollywood va solicita deci Camerei de Comerţ de la Hollywood, responsabilă pentru Walk of Fame, să retragă steaua de pe celebrul bulevard, în numele în special al "tratamentului deranjant aplicat femeilor" reproşat lui Donald Trump, acuzat de mai multe ori de agresiune sexuală.