Prima echipă SWAT formată doar din femei a Indiei a fost pusă în funcție pe străzile din New Delhi în această săptămână cu ocazia sărbătorii a 71 de ani de la independența statului. Echipa SWAT va face parte din forța de poliție a orașului și va fi responsabilă cu acordarea de suport în timpul crizelor cu luare de ostatici, a atacurilor teroriste și a altor amenințări din capitala Indiei, conformcnn.com

HotNews.roFoto: Hotnews

Formarea și punerea în funcție a acestei echipe este remarcabilă având în vedere faptul că India este o țară unde inclusivitatea în câmpul muncii nu este tocmai bună. India este pe locul 120 din 131 în ceea ce privește numărul de femei care fac parte din câmpul muncii.

Pramod Kushwaha, un oficial al poliției din Delhi a declarat faptul că existența acestei echipe SWAT „transmite un mesaj bun". Femeile din echipă au primit un antrenament de 15 luni. „Femeile au fost antrenate în operațiuni de luptă, situații de război urban, situații de criză cu luare de ostatici", a mai declarat oficialul.