Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează ca în drumul său spre Berlin, pe 18 august, să participe şi la nunta ministrului de externe al Austriei Karin Kneissl, a confirmat secretarul de presă al şefului statului rus, Dmitri Peskov.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

"Da, în drumul său spre Berlin se va opri şi în Austria, la nunta şefei diplomaţiei austriece" - a declarat Peskov. La rândul său, consilierul preşedintelui rus Iuri Uşakov a anunţat că invitaţia de participare la nuntă a fost făcută în timpul vizitei lui Vladimir Putin la Viena, iar acum, cu deplasarea la Berlin, s-a ivit ocazia de a participa. "Ne vom opri şi o vom felicita" - a declarat Uşakov, potrivit TASS, citată de Rador.

Ceremonia de căsătorie a ministrului austriac de externe Karin Kneissl va avea loc în sudul landului Stiria, sâmbătă, 18 august, printre podgorii. Iniţial, nunta era planificată să se desfăşoare în oraşul Gamlitz, însă ulterior a fost luată hotărârea schimbării locului de desfăşurare a evenimentului.

Publicaţia Kronen Zeitung a anunţat că, în timpul ceremoniei, securitatea va fi asigurată de ofiţeri ai subunităţii speciale austriece "Kobra", care primesc instrucţiuni privind protecţia ministrului austriac de externe şi a viitorului ei soţ, Wolfgang Meilinger.

Amintim că, în ajunul vizitei sale la Moscova, din luna martie anul curent, Karin Kneissl a declarat că în perioada preşedinţiei Austriei a Consiliului UE, ea se va pronunţat pentru dialogul cu Moscova, cu scopul restabilirii încrederii între Uniunea Europeană şi Rusia.