Potrivit datelor brute, produsul intern brut (PIB) al Ungariei a crescut cu 4,6% (şi cu 4,4% conform datelor ajustate sezonier) în cel de-al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - a anunţat Oficiul Central de Statistică al Ungariei (KSH), marţi, în baza unor prime estimări, transmite MTI, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

În consecinţă, creşterea economică a continuat procesul de accelerare, după ce în primul trimestru al acestui an, respectiv în ultimul trimestru al anului trecut, aceasta a înregistrat o creştere de 4,4%. În trimestrul II, PIB-ul a crescut cu 0,9% comparativ cu trimestrul precedent, potrivit cifrelor ajustate sezonier.

La creştere au contribuit majoritatea sectoarelor economiei, dar mai ales serviciile.

La prezentarea datelor, Zsuzsanna Boros Szőkéné, şefă de departament în cadrul KSH, a subliniat că serviciile, cu excepţia domeniului transporturilor, au avut rezultate bune, în timp ce în industrie, industria prelucrătoare a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cel de-al doilea trimestru, la creşterea anuală a contribuit şi agricultura, în timp ce în primul trimestru, performanţa acestui sector a fost mai slabă. Potrivit datelor brute, în prima jumătate a acestui an, PIB-ul Ungariei a crescut cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.