Judecătorul din New York responsabil de cazul lui Weinstein a decis că procesul prin care fostul producător de film este acuzat de trafic de favoruri sexuale poate merge mai departe. Weinstein a fost acționat în instanță de actrița britanică Kadian Noble, scrieThe Guardian.

Harvey WeinsteinFoto: Captura YouTube

Judecătorul federal a decis că procesul împotriva lui Harvey Weinstein poate merge mai departe în instanță. Producătorul de la Hollywood este acuzat de hărțuire sexuală și trafic de favoruri sexuale de către Kadian Noble, actrița britanică de 31 de ani. Aceasta susține că producătorul a dus-o într-o cameră de hotel în Franța unde a supus-o la abuzuri sexuale.

Avocații acesteia susțin că, de vreme ce Weinstein a amăgit-o pe Noble cu un rol într-un film înainte de asaltul din 2014, producătorul ar putea răspunde penal sub acuzația de trafix de favoruri sexuale, care incriminează forțarea prestării de servicii sexuale în schimbul a ceva de valoare.

Weinstein a încercat să oprească acest caz, avocații acestuia argumentând că nu au fost implicați bani sau lucruri de valoare în relații dintre cei doi.

Judecătorul Robert Sweet a decis însă că acest caz trebuie să fie judecat printr-un proces- o decizie care poate seta un precedent juridic.