Statele Unite consideră drept "îngrijorătoare" eforturile Rusiei de dezvolta arme spațiale, inclusiv sisteme laser mobile pentru distrugerea sateliților în spațiu, a declarat Yleem D.S. Poblete, asistent al secretarului de Stat pentru Controlul Armelor, relatează agenția de știri Reuters, scrie Mediafax.

PutinFoto: Agerpres

Dezvoltarea de către Moscova a capacităților contra-spațiale "este îngrijorătoare având în vedere comportamentul malign recent al Rusiei", a afirmat oficialul american.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit în martie "șase noi sisteme ofensive majore", inclusiv sistemul laser mobil Peresvet.

"Pentru Statele Unite aceasta este o dovadă suplimentară că acțiunile ruse nu corespund cu afirmațiile lor", a adăugat asistentul secretarului de Stat pentru Verificare, Control și Conformare privind reglementările în domeniul armamentului.

Un delegat rus, prezent la Conferința ONU pentru Dezarmare, a criticat afirmațiile lui Poblete, pe care le-a catalogat ca fiind nefondate și calomnioase.