Un senator australian a invocat termenul ”soluția finală” într-un discurs instigator prin care a cerut un plebiscit prin care alegătorii să spună dacă vor să pună capăt imigrației musulmanilor și non-vorbitorilor de engleză ”din lumea a treia”, relateazăThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fraser Anning, fost membru al partidului de extremă-dreapta One Nation și actual membru al Partidului Katter's Australian, a cerut în cadrul discursului său din Senat ”un plebiscit care să permită cetățenilor australieni să decidă dacă vor imigranți non-vorbitori de engleză din lumea a treia angro și, în special, dacă vor vreun musulman”.

El a invocat, de asemenea, politica albă a Australiei, sugerând că australienii ar putea dori să ”revină la politica de imigrare predominant europeană a consensului pre-Whitlam". Politica albă a Australiei, care restricționa imigrația non-europeană, a început din 1901 până când a început să fie desființată la sfârșitul anilor 1960.

El a spus că nici fostul prim ministru al Muncii, Gough Whitlam, nici vreun guvern ulterior, nu i-a întrebat pe australieni ce fel de imigrație au vrut. "Avem nevoie de un plebiscit pentru a decide cine vine aici".

Anning a declarat marți că motivele "pentru a pune capăt imigrației musulmane sunt atât convingătoare, cât și evidente".

Acesta a invocat că prezența musulmanilor este legată și de rata criminalității.

"Avem bande de africani negri musulamni care terorizează Melbourne, avem musulmani simpatizați Isis care încearcă să meargă în străinătate pentru a încerca să lupte pentru Isis în timp ce nu toți musulmanii sunt teroriști, cu siguranță toți teroriștii din aceste zile sunt musulmani”, a mai spus acesta.