O porțiune a unui pod al autostrăzii A10 s-a prăbușit marți la Genova, au anunțat pompierii, care cred că mai multe mașini au căzut în gol, scrie AFP. Cel puțin 35 de persoane și-au pierdut viața, însă numărul morților ar putea crește, potrivit La Repubblica. Anterior, reprezentanți ai serviciilor de ambulanță, preluați de agenția Adnkronos, citată de Reuters, anunțau că există zezi de morți.

HotNews.roFoto: Hotnews

01:00: MAE: Un român a murit după prăbuşirea segmentului de autostradă în Italia, în apropiere de Genova Bilanțul persoanelor decedate a urcat la 35.

Un român a fost identificat printre persoanele decedate după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia, în apropierea oraşului Genova, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care precizează că operațiunile de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare.

"Conform datelor preliminare obținute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la fața locului, printre persoanele decedate a fost identificat și un cetățean român", transmite Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax.

19.16:Agenția pentru Protecția Civilă a Italiei a spus că nu există în acest moment informație suficientă pentru a stabili cauzele prăbușirii podului

18.43:Cel puțin 35 de persoane și-au pierdut viața, însă numărul morților ar putea crește, potrivit La Repubblica.

18.05: Consulatul General al Romaniei la Torino a transmis că a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate și că în prezent ancheta autorităților italiene cu privire la acest incident este în desfășurare.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Torino: 39 011 2495775; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 3387568134.

Totodată, dacă aveți informații cu privire la cetățeni români implicați în acest nefericit eveniment vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 3387568134. Sunt active numelele instituite de Prefectură 010/5360637-010/5360654 pentru informaţii şi căutare persoane dispărute.

17.33:Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, spune că aproximativ 30 de persoane au murit și sunt foarte multe persoane grav rănite.

16.27:”Nu este acceptabil ca un pod atât de important... nu a fost construit pentru evitarea unui acestui tip de prăbușire”, a spus viceministrul Transporturilor, Edoardo Rixi, care a declarat că în acest moment sunt cel puțin 22 de oameni decedați, iar bilanțul va crește.

15:31 Până în acest moment au fost confirmate 11 decese, printre care si a unui copil. De asemenea, cinci persoane sunt grav rănite, potrivit La Repubblica.

Imagini de sus:

Primele imagini difuzate de presa italiană arată podul în nori de praf cu o porțiune de mai multe zeci de metri lipsă.

Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prăbușit în jurul orei 12,00 (10,00 GMT).

Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare și munte, parcursul autostrăzii este jalonat de poduri și tunele.

Vom reveni cu amănunte