John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, s-a întâlnit luni cu o delegație condusă de ambasadorul Turciei în Statele Unite pentru a discuta despre reținerea pastorului american Andrew Brunson, au transmis reprezentanții Casei Albe, relatează Reuters.

„La cererea Ambasadei Turciei în Statele Unite, John Bolton s-a întâlnit luni cu ambasadorul Serdar Kilic la Casa Albă. Cei doi au discutat despre reținerea pastorului Andrew Brunson și relația dintre Turcia și Statele Unite”, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Statele Unite nu au stabilit niciun termen limită pentru eliberarea pastorului, au declarat mai mulți oficiali americani, contrazicând informațiile apărute în presă, potrivit Mediafax.

Relațiile dintre Statele Unite și Turcia sunt într-un punct slab, din cauza situației pastorului american, cât și din cauza diferențelor de opinie în ceea ce privește situația din Siria.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiu și oțel provenit din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două țări.