Statele Unite au dat Turciei ca termen limită pentru eliberarea pastorului american Andrew Brunson data de 8 august, termen nerespectat de autoritățile de la Ankara, a declarat duminică președintele turc Tayyip Erdogan, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

Președintele turc a menționat faptul că Statele Unite au amenințat cu sancțiuni în cazul în care autoritățile de la Ankara nu respectă termenul limită de eliberare a pastorului.

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri, 10 august, că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiu și oțel provenit din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două țări.

„Tocmai am autorizat dublarea taxelor vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din Turcia, cu respect pentru Turcia, a cărei monedă scade rapid față de dolarul american puternic!”, a declarat Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara