Viktor şi Amalija Knavs, părinţii primei doamne Melania Trump şi socrii preşedintelui Statelor Unite, au devenit cetăţeni ai SUA. Ceremonia jurământului a avut loc la New York şi, aşa cum a raportat avocatul lor, cuplul nu a primit un tratament preferențial. Cu toate acestea publicaţia New York Times a ţinut să sublinieze că părinţii Melaniei au beneficiat chiar de acele prevederi legale pe care ginerele lor vrea să le desfiinţeze, potrivit Rador, care citează La Stampa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai precis este vorba despre aşa numita “chain migration”, migraţia în lanţ, un termen peiorativ care se referă la actuala legislaţie pentru reîntregirea familiei. În conformitate cu normele actuale pe care Trump ar vrea să le desfiinţeze, un imigrant care locuiește legal în Statele Unite poate sponsoriza intrarea în ţară a membrilor familiei sale şi a altor persoane cu care nu are legături directe de familie.

În noiembrie 2017, preşedintele a scris într-un tweet că acest sistem "trebuie să înceteze imediat!", pentru că "Unii oameni sosesc în SUA şi-şi aduc apoi întreaga familie". Un sistem ''inacceptabil'', potrivit preşedintelui SUA.

Aşa cum se ştie deja, Melania Trump s-a născut în Slovenia. Tatăl său Viktor era vânzător de maşini, în timp ce mama, Amalija, lucra într-o fabrică de textile. Melanie s-a mutat la New York în 1996 şi l-a întâlnit pe Donald Trump doi ani mai târziu.