Rusia va continua diminuarea investiţiilor în active financiare din Statele Unite, ca reacţie la noile sancţiuni impuse de Administraţia Donald Trump, dar nu intenţionează închiderea companiilor americane de pe teritoriul rus, a declarat duminică Anton Siluanov, ministrul rus de Finanţe, scrie Mediafax.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Washingtonul a anunţat vineri că va impune noi sancţiuni antiruse peste câteva săptămâni, după ce a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic din Marea Britanie.

Premierul Dmitri Medvedev a avertizat că Rusia va considera orice acţiune a SUA de limitare a activităţilor băncilor ruse drept "declaraţie de război economic".

Anton Siluanov, ministrul rus de Finanţe, a notat că sancţiunile americane sunt "neplăcute, dar nu fatale". "Am redus la nivelul minim şi vom reduce în continuare investiţiile în economia SUA, în active financiare", a spus Siluanov, citat de RIA Novosti şi Reuters.

Moscova va investi mai mult în active financiare în ruble sau euro, a precizat ministrul rus de Finanţe. "Treptat, aceste măsuri vor avea impact negativ asupra investitorilor americani. Dar în acest moment nu plănuim noi măsuri de limitare, de genul închiderii companiilor McDonalds. Cetăţenii noştri lucrează în aceste firme, aceste firme plătesc impozite la bugetul ţării noastre", a spus el.