Talibanii au atacat în noaptea de joi spre vineri orașul strategic Ghanzi, capitala provinciei afgane cu același nume, situat pe autostrada principală care leagă Kabul de Kandahar, relatează BBC, citat de Mediafax.

Talibani (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Militanții au preluat controlul asupra mai multor zone din oraș, dar au fost alungați ulterior de forțele de securitate, au transmis autoritățile. Treizeci de militanți talibani și un membru al forțelor de securitate au fost uciși. Numărul victimelor este posibil să crească, având în vedere că în urma atacului, mai multe case au fost distruse.

Cel puțin opt civili și șapte membri ai forțelor de securitate au fost răniți, a transmis purtătorul de cuvânt al guvernului provincial, Mohammad Arif Noori Ghanzi.

Militanții nu s-au retras complet din oraș, dar operațiunea autorităților este în desfășurare. Reprezentanții misiunii Statelor Unite în Afganistan au trimis elicoptere de atac și o dronă pentru a ajuta la înlăturarea talibanilor din Ghanzi.

Este a patra oară când talibanii au invadat un oraș în ultimii ani. Grupul a transmis că sute de militanți au fost implicați în atac și că mai multe clădiri guvernamentale au fost invadate.

La începutul anului 2018, talibanii au preluat pentru puțin timp controlul asupra orașului Farah, iar în 2015 și 2016 asupra orașului Kunduz.