Statisticile arată că cifra celor care au căzut victime ale omuciderii în Brazilia a crescut cu 3% în 2017 față de anul precedent. Rata violurilor a crescut și ea cu 8 procente, cu un număr final de 60.018 victime înregistrate anul trecut, scrieThe Guardian.

BraziliaFoto: TravelBlog

Datele prezentate de Forumul Independent pentru Siguranță Publică din Brazilia arată că, în medie, 14 oameni au fost uciși de agenți de poliție în fiecare zi, cu 20% mai mulți față de anul precedent.

,,Este un scenariu devastator”, a declarat Renato Sérgio de Lima, directorul forumului, care crede că numărul omuciderilor a fost crescut din cauza legilor învechite, procedurilor folosite de poliție și dezvoltării crimei organizate. Cele mai multe victime au fost bărbați tineri de culoare din zone urbane, a mai precizat acesta.

,,Cifrele arată că avem o problemă serioasă cu violența letală”, a mai adăugat de Lima.

Aceste statistici vor juca un rol important în alegerile din octombrie, deoarece rata criminalității este un subiect important pentru mulți votanți. Candidatul de dreapta la alegerile prezidențiale, Jair Bolsonaro, a publicat o serie de sondaje pe o platformă digitală care aveau scopul de a testa reacția brazilienilor la propunerea ca poliția să aibă mai multă libertate de a ucide potențiali suspecți.

Elisandro Lotin, sergent de poliție în statul Sfânta Ecaterina din Brazilia de Sud și președintele asociației naționale a poliției, crede că prea puțini criminali ajung în închisoare și că autoritățile se concentrează exclusiv pe pedepsirea crimei, nu și pe prevenția acesteia.

”Prea puțini sunt pedepsiți pentru crimă în Brazilia”, a spus Lotin.