Zeci de persoane au fost ucise joi în urma unui atac împotriva unui autobuz care transporta copii în nordul Yemenului, a anuntat reprezentanța Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) în această țară devastată de război, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După un atac în această dimineață împotriva unui autobuz care transporta copii spre o piață din Dahyan la nord de Saada, un spital susținut de CICR a primit zeci de morți și răniți", a precizat organizația, pe Twitter, fără a preciza natura atacului.

Televiziunea Al-Massirah a rebelilor Houthis, care controlează zona unde a avut loc atacul, a afirmat că 39 de persoane au fost ucise și 51 rănite, "copii, majoritatea".

Potrivit sursei citate, a fost vorba de un raid al coaliției aflată sub comandament saudit care intervine în Yemen în sprijinul forțelor guvernului internațional recunoscut.

Purtătorul de cuvânt al coaliției nu a reacționat încă la aceste acuzații.

Coaliția a fost acuzată în mai multe rânduri de astfel de bombardamente care au costat viața a sute de civili.

Aceasta a admis responsabilitatea pentru unele raiduri în care au murit civili dar a acuzat rebelii Houthis că se amestecă printre civili pe care îi folosesc drept scuturi umane.

Războiul din Yemen s-a soldat cu peste 10.000 de morți după intervenția coaliției, în martie 2015, și a provocat "cea mai gravă criză umanitară" din lume, potrivit ONU.