Hamas a tras în noaptea de miercuri spre joi spre Israel circa 150 de rachete din Fâșia Gaza, potrivit armatei israeliene, care a ripostat prin 40 de raiduri aeriene, ucigând trei persoane, printre care o femeie și un copil, scrie AFP.

Tiruri in Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Aripa armată a Hamas a revendicat tirurile asupra Israelului, declarând într-un comunicat că "rezistența" palestiniană a lansat un mare număr de rachete asupra "pozițiilor inamicului în jurul Fâșiei Gaza".

"Au fost înregistrate circa 150 de tiruri de rachete din Fâșia Gaza spre teritoriul israelian", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei, joi dimineața.

Majoritatea rachetelor au căzut în zone nelocuite iar 11 dintre ele au fost interceptate de sistemele antirachetă israeliene, potrivit armatei Israelului.

Joi dimineața, o femeie de circa 30 de ani a fost rănită grav în apropiere de sectorul Eshkol în sudul Israelului.

Miercuri seara, două rachete au căzut în orașul Sderot, unde două persoane au fost ușor rănite.

Armata israeliană a afirmată că a efectuat "raiduri aeriene" care au vizat poziții ale mișcării islamiste Hamas, precizând că a lovit 140 de "ținte militare", printre care "complexe de antrenament și locuri de producere a armelor".

Trei palestinieni au fost uciși și alți șase răniți de aceste raiduri, au anunțat serviciile de sănătate din Gaza.

Un palestinian a fost ucis în nordul Fâșiei, iar Hamas a precizat că se numea Ali Ghandour și făcea parte din aripa armată a mișcării.

O femeie, Enas Khammash, 23 de ani, și fiica sa Bayan, 18 luni, și-au pierdut viața într-un raid care a vizat Jafarawi, în centrul Fâșiei Gaza, iar soțul acestei femeie care era însărcinată a fost și el rănit, potrivit serviciilor palestiniene de sănătate.

Acest brusc accent de tensiune intervine în condițiile în care Israelul și Hamas discută indirect despre un eventual armistițiu, prin intermediul Egiptului și al ONU.

Cel puțin 165 de palestinieni au fost uciși de tiruri palestiniene în Fâșia Gaza din 30 martie.

Un soldat israelian a fost ucis în 20 iulie de un palestinian în cursul unei operațiuni a armatei în apropiere de bariera de securitate de la graniță, prima în această zonă din 2014.