Avocații președintelui american Donald Trump au informat miercuri că au răspuns formal posibilităţilor propuse de procurorul special Robert Mueller pentru audierea liderului de la Casa Albă privind presupusele contacte cu Rusia în campania electorală din 2016, relatează site-ul Politico.eu, preluat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avocații Jay Sekulow și Rudy Giuliani au refuzat să dea detalii privind răspunsul oferit procurorului Mueller. Giuliani a informat însă că acesta se adresează în favoarea concluzionării anchetei.

"Dacă ne poate demonstra că există întrebări la care nu este obligat să răspundă, la care chiar este necesar să răspundă și nu a decis că Trump minte, atunci este posibil să acceptăm", a declarat Giuliani.

"Nu este adecvat în momentul actual să facem public conținutul răspunsului", a adăugat Sekulow.

Mai multe surse au informat recent că Donald Trump încearcă să ajungă la un acord cu procurorul special Robert Mueller privind o posibilă audiere a sa, în pofida sfaturilor avocaților săi de a nu răspunde la întrebările puse de anchetatori.

În negocierile privind posibila audiere a lui Donald Trump, echipa procurorului special Robert Mueller a oferit Casei Albe mai multe opţiuni, precum un număr limitat de întrebări ori răspunsuri în scris, afirmă un oficial citat de agenția AP.