Marea Britanie a salutat miercuri seară decizia Statelor Unite de a impune sancțiuni Rusiei, după ce Washingtonul a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic comis la Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, scrie Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Marea Britanie salută acțiunile aliaților noștri din SUA", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe.

"Reacția internațională la utilizarea unei arme chimice pe străzile din Salisbury transmite un mesaj clar Rusiei, al cărui comportament iresponsabil și provocator nu va rămâne nedisputat", a adăugat acesta.

Sergei Skripal, un fost colonel al serviciilor de securitate rusești care a trădat zeci de agenți ruși pentru serviciul de spionaj britanic MI6, și fiica acestuia Iulia, au fost găsiți inconștienți pe o bancă în orașul britanic Salisbury, în luna martie.

Departamentul de Stat a transmis miercuri că Administraţia Donald Trump a stabilit că Rusia este responsabilă de atacul neurotoxic comis în martie în Marea Britanie.

Zeci de ţări au expulzat aproximativ 150 de diplomaţi ruşi în contextul acestei crize, Statele Unite expulzând 60. În replică, Administraţia Vladimir Putin a expulzat acelaşi număr de diplomaţi din ţările respective.