Emblemele istorice prezidențiale ale Boliviei au fost furate dintr-o mașină parcată în orașul El Alto. Un ofițer militar a declarat că a lăsat medalia și eșarfa prezidențială într-un ghiozdan în mașina lui, în timp ce se îndrepta către aeroport. Ghiozdanul a fost găsit mai târziu de polițiști într-o biserică locală, relatează bbc.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medalia de aur este încrustată cu smaralde și datează din anul 1825, care este și anul formării Boliviei. Această medalie a fost prezentată eroului național al bolivienilor, Simon Bolivar, conform BBC.

Fostul președinte al Boliviei a declarat că acest furt poate fi comparat cu „furtul coroanei reginei Elisabeta a II-a Angliei”. Președintele actual al Boliviei, Evo Morales, trebuia să poarte emblemele în cadrul celebrării anuale a forțelor armate. Acesta a fost nevoit să apară fără embleme.

Ofițerul care trebui să îi aducă emblemele președintelui era în drum spre aeroportul din El Alto pentru a se îmbarca într-un avion și ajunge la ceremonie, unde trebuia să îi înmâneze președintelui emblemele. Ofițerul a ratat zborul, iar emblemele au dispărut în timp ce acesta aștepta o reprogramare a cursei lui. Ofițerul a fost arestat și este în prezent investigat.