Un număr record de femei au intrat în cursa pentru a obține un loc în Congresul american în noiembrie, când sunt alegerile la jumătate de mandat, după un an marcat de mişcarea #MeToo şi de activism împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează AFP.

Drapelul SUAFoto: Wikipedia

După o nouă serie de alegeri primare în Statele Unite, marţi seară, peste 180 de femei au fost desemnate candidate pentru un loc în Camera Reprezentanţilor a Congresului federal.

"Este oficial", a spus Centrul pentru femei și politici americane (CAWP), "am bătut recordul de femei nominalizate sub bannerul marilor partide pentru Cameră", amintind că recordul anterior era de 167.

”Un alt record. 2018 numără cele mai multe femei nominalizate pentru alegerile pentru posturile de guvernator”, cu cel puţin 11 candidate după alegerile primare de marţi, a menţionat CWAP pe Twitter, adăugând că ”Precedentul record, stabilit pentru prima oară în 1994, era de 10”.

Citește și:

Număr record de candidați LGBT la alegerile parlamentare din SUA. Peste 400 de persoane gay sau trans s-au înscris în luptă