Publicitari din Lituania au identificat punctul G al Europei în capitala Vilnius. Într-o campanie de promovare a orașului, lansată cu puțin timp înaintea vizitei Papei, o femeie întinsă pe un pat, cu harta Europei, apucă cu mâna Lituania, simulând plăcerea sexuală. Autorii campaniei s-au trezit însă ținta unui val de critici din partea Bisericii Catolice.

Vilnius, LituaniaFoto: USER UPLOADED

Autoritățile din turism care au coordonat campnaia au fost acuzate de sexualizare, relatează siteulitv.com.

Campania arată o femeie care stă întinsă pe un pat cu cearceafuri pe care este imprimată harta Europei. În timp ce simulează plăcerea sexuală, femeia apucă cu mâna cearceaful în dreptul hărții Lituaniei. Textul care însoțește imaginea sună așa: ”Vilnius, punctul G al Europei. Nimeni nu știe unde se află, dar când îl găsești e senzațional”.

Campania a fost criticată de Biserica Catolică, în contextul în care vine cu o lună înaintea vizitei Papei Francis.

Premierul lituanian Saulius Skvernelis a precizat că nu vede nimic ofensator în campnia care va fi lansată oficial, joi, la Londra și Berlin, dar a admis că momentul este ușor nepotrivit. ”Cred că este o opțiune neobișnuită, dar nu cred că întrece vreo limită într-o țară democratică”, a spus Skvernelis.