Un șaman în vârstă de 83 de ani a fost arestat în Indonezia pentru răpirea unei fete pe care a ținut-o captivă timp de 15 ani într-o peșteră și pe care a violat-o. Omul a spus că este posedat de spiritul iubitului imaginar al victimei sale, a declarat miercuri poliția locală, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acum în vârstă de 28 de ani, victima traumatizată a fost descoperită duminică într-o crevasă montană în provincia Bajugan, de pe insula Sulawesi.

Dispariția sa a fost semnalată prima dată în 2003, atunci când fata avea 13 ani și când îl vizitase pe șaman - un înțelept despre care se presupune că ar trebui să vindece sufletul - pentru a fi vindecată de o boală. Bărbatul trăiește aproape de părinții fetei.

Tatăl victimei a raportat atunci dispariția fiicei sale poliției și a petrecut ani de zile încercând să o găsăească. Șamanul, al cărui fiu este căsătorit cu sora victimei, a spus familiei că fiica lor a plecat departe și că nu se va întoarce.

”În fiecare zi, ani de zile, șamanul, numit ”Jago”, a violat-o pretinzând că este posedat de un spirit masculin”, a spus șeful poliției locale, Iqbal Alqudusy, pentru AFP.

Victima va face terapie pentru a-și trata trauma, pentru că în acest moment îi este teamă de oameni și vrea să se întoarcă în peșteră.

Fata a fost descoperită după revelațiile nurorii șamanului, care a explicat că el o ținea pe femeie într-o peșteră nu departe de sat.