Zeci de persoane au fost rănite marţi după ce un incendiu dintr-o localitate din vestul Germaniei s-a răspândit la cel puţin opt case şi apoi la un tronson feroviar major, informează oficiali locali citaţi de DPA, potrivitAgerpres.

Incendiu in SiegburgFoto: Captura YouTube

Oficialii din Siegburg au afirmat iniţial că au suspiciuni că incendiul s-a declanşat după ce trecerea unui tren pe calea ferată a provocat scântei care au aprins vegetaţia, focul propagându-se apoi la locuinţe.

Ulterior, municipalitatea a precizat că nu s-a stabilit cum a izbucnit incendiul, iar oficiali ai căilor ferate susţin că o investigaţie este încă în desfăşurare.

În jur de 550 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiului, precum şi un tun cu apă al poliţiei şi un elicopter. Incendiul a fost adus sub control după mai multe ore.

"Salvatorii care au sosit primii s-au confruntat practic cu un zid de flăcări. Când sunt 39 de grade, astfel de focuri se pot răspândi rapid", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Casele afectate au suferit pagube majore, unele dintre ele având podul prăbuşit, potrivit imaginilor de la faţa locului.