Procurorii federali din New York conduc o investigație pentru a stabili dacă fostul avocat al președintelui american Donald Trump, Michael Cohen, este vinovat de evaziune fiscală, a informat marți publicația The Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Reuters, Cohen nu a fost încă acuzat de nicio infracțiune. Biroul Federal de Investigații (FBI) a confiscat în luna aprilie mai multe documente și fișiere ca parte a anchetei privind cooperarea echipei de campanie a lui Donald Trump cu persoane din Rusia în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.

Moscova neagă orice ingerințe în alegerile din Statele Unite, iar Donald Trump consideră că investigația condusă de procurorul special Robert Mueller reprezintă o "vânătoare de vrăjitoare".

Avocatul mai este investigat și pentru presupuse încălcări privind finanțarea campaniei prezidențiale din anul 2016.

Punerea sa sub acuzare pentru evaziune fiscală l-ar putea presa pe Cohen să coopereze în investigația privind ingerințele ruse.

Posturile CNN și NBC au relatat luna trecută că Michael Cohen este dispus să declare în fața investigatorilor că liderul de la Casa Albă știa în avans de întrevederea între câțiva membri ai echipei sale de campanie și oficiali ruși, care s-au oferit să furnizeze informații compromițătoare despre Hillary Clinton.