La o zi după acțiunea coordonată lansată de Facebook, Apple, Spotify și Google la adresa lui Alex Jones, un adept al teoriilor conspiraționiste, cenzura digitală a afectat și câțiva libertarieni, cărora le-au fost suspendate conturile Twitter. Printre aceștia se află și directorul Institutului Ron Paul, Daniel McAdams, scris Zerohedge.com.

TwitterFoto: Flickr

Institutul Ron Paul, înființat în anii 70 ca o organizație educațională, are misiunea de a înainta în spațiul public argumente în favoarea unor politici internaționale de menținere a păcii și protejarea libertăților civile în SUA. Directorului Institutului, Daniel McAdams, i s-a suspendat contul Twitter după ce a retweet-uit postarea lui Scott Horton, directorul antiwar.com, în care era folosit ,,limbaj nepotrivit” la adresa jurnalistului Jonathan Katz. Zerohedge scrie că trei conturi au fost suspendate: cele aparținând lui McAdams, Horton și Paul Van Buren.

Acțiunea Twitter vine la doar câteva zile după ce contul lui Candace Owen, o conservatoare de culoare, a fost suspendat după ce aceasta a vrut să demonstreze că Twitter dă dovadă de ipocrizie algoritmică. Aceasta a înlocuit cuvântul ,,alb” cu ,,evreu” într-o serie de postări care imitau modelul postărilor editorului New York Times, Sarah Jeong.

Nigel Farage a criticat aspru politica Twitter într-un editorial Fox News publicat astăzi. Acesta susține că ,,în vreme ce mulți libertarieni de dreapta și conservatori au probleme cu Alex Jones și InfoWars, anunțurile din această săptămână făcute de You Tube, Facebook, Apple și Spotify sunt un efort de proscriere și cenzură care ar putea avea ca rezultat trimiterea noastră în containerul de gunoi al social media. (...) Aceștia nu pot susține că sunt neutri, platforme deschise, dacă sunt antiliberali, dictatoriali, ascunși în spatele etichetei de corporații private (care sunt mai des decât am crede în același pat cu guverne din toată lumea la cele mai înalte nivele. Acesta nu este capitalism. Este corporatism”, a scris Farage.