Părți din Aeroportul Frankfurt au fost evacuate iar îmbarcarea a fost oprită în unele zone după ce o persoană a trecut neverificată de controlul de securitate până în zona de îmbarcare, informează poliția federală germană, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cel puțin o persoană neautorizată a intrat în zona de securitate”, a spus o purtătoare de cuvânt a poliției.

Publicația germană Bild citează și ea un purtător de cuvânt care a spus că o persoană neautorizată a trecut de zona de securitate și a dispărut.

Compania aeriană Lufthansa, al cărei principal centru de operare este în Frankfurt, a anunțat pe Twitter că îmbarcarea a fost oprită la nivelurile A și Z din Terminalul 1. Lufthansa spune că nu poate acum preciza câte zboruri vor fi întârziate sau anulate din cauza evacuării.

Pe 28 iulie, circa 300 de zboruri au fost anulate la aeroportul din Munchen, al doilea cel mai mare după aeroportul din Franckfurt, cel puțin 30.000 de pasageri fiind afectați, din cauza unui incident similar, cu o persoană care a trecut de zona de securitate fără să fie controlată.

Pe 29 iulie, mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul din Munchen, după ce unele zone ale acestuia fuseseră închise temporar cu o zi înainte din cauză o femeie a ajuns într-o zonă securizată fără a efectua controalele necesare