Președintele iranian Hassan Rouhani a denunțat decizia Statelor Unite de a reintroduce sancțiunile împotriva Teheranului, afirmând că aceste măsuri reprezintă o formă de "război psihologic" și au drept scop să "cauzeze discordie în rândul iranienilor", informează BBC News, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear "oribil" semnat de marile puteri cu Teheranul. Trump s-a declarat deschis negocierii unui "acord mai cuprinzător care să facă referire la întreaga paletă de activități maligne ale regimului (de la Teheran), inclusiv programul balistic și sprijinul pentru terorism".

Liderul de la Teheran a respins însă oferta lui Trump, afirmând că "negocierile cu sancțiuni nu au sens". "Suntem mereu în favoarea diplomației și discuțiilor (...) însă discuțiile necesită onestitate", a mai afirmat Rouhani.

"Vor să lanseze un război psihologic împotriva națiunii iraniene", a completat liderul de la Teheran.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian.

Uniunea Europeană a transmis luni că regretă profund decizia Statelor Unite de a reintroduce sancțiuni împotriva Iranului, adăugând că împreună cu ceilalți semnatari va depune eforturi pentru a menține deschise canalele financiare cu Iranul.