Sucursale regionale ale Ministerului Sănătății din Rusia și mai multe maternități au impus un moratoriu temporar pe serviciile de avort, în cadrul campaniei ,,Dă-mi viață!”, un proiect condus în ultimii ani de Fundația pentru Inițiative Sociale și Culturale, a cărui președinte este Svetlana Medvedeva, soția prim-ministrului rus Dmitri Medvedev, relatează meduza.io.

Svetlana MedvedevFoto: kremlin.ru

Fundația a declarat ziarului Kommersant că această campanie are un scop strict educațional, precizând că ei nu susțin interzicerea accesului la avort, chiar dacă mulți oficiali par a nu fi la curent cu această fațadă a inițiativei, relatează meduza.io. Între 31 iulie și 2 august, spitalele din teritoriul rusesc Primorski au impus o restricție temporară pe avort, denumind perioada ,,Zile de Tăcere”.

Șefa secțiilor de obstetrică - ginecologie din regiune, Evghenia Shutka, a declarat pentru Kommersant că această politică este menită să ,,protejeze copiii nenăscuți și să promoveze valorile familiale”, adăugând că aceasta este deja a cincia participare a regiunii la campanie.

În regiunea Rianzan, psihologii consiliază femeile și lucrează cu studenții pentru a-i ,,orienta spre valorile familiei înainte de Ziua Națională a Familiei, Iubirii și Devotamentului, sărbătorită pe 8 iulie. În săptămâna 9-15 iulie nu s-au efectuat avorturi la spitalele locale.

Svetlana Medvedeva susține că activitățile organizației au scopul de a îmbunătății ,,climatul demografic și social” al Rusiei. Fundația organizează ,,Dă-mi viață!” împreună cu Ministerul Sănătății din Rusia, însă niciun grup nu susține oficial întreruperea temporară a avorturilor care este adesea implementată de participanți la proiect.