Cel mai premiat chef din lume și "bucătarul secolului" pentru ghidul Gault & Millau, francezul Joël Robuchon a murit luni la 73 de ani, la câteva luni după dispariția unui alt „monstru sacru”, Paul Bocuse, scrie AFP.

Joël RobuchonFoto: Wikimedia Commons

"Joël Robuchon, chef vizionar și deținătorul celor mai multe stele din lume, ne-a părăsit azi", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, confirmând o informație publicată de Le Figaro.

Potrivit Le Figaro, acesta a murit la Geneva, în urma unui cancer.

A primit titlul de "cheful anului" în 1987 și "Bucătarul secolului" în 1990 potrivit Gault & Millau.

Potrivit wikipedia, avea restaurante în Bangkok, Bordeaux, Hong Kong, Las Vegas, Londra, Macau, Monaco, Montreal, Paris, Singapore, Taipei, Tokyo și New York, deținând 32 de stele în Michelin Guide - cele mai multe din lume.