Arabia Saudită i-a ordonat ambasadorului canadian să părăsească țara și a suspendat orice alte contracte comerciale și investiții pe relația cu Ottawa după ce ministerul de externe din Canada a cerut Riadului să elibereze activiștii pentru drepturile omului arestați, scrieGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Saudi Press Agency, ministerul de externe i-a dat ambasadorului canadian 24 de ore să părăsească țara și l-a rechemat pe propriul ambasador din Canada, rezervându-și și ”dreptul de a lua noi măsuri”.

”Regatul Arabiei Saudite nu va accepta amestecul în afacerile sale interne sau să i se impună ceva din partea niciunei țări”, a scris ministerul de externe pe Facebook.

Comunicatul vine după ce ministerul canadian de externe și ambasada au cerut autorităților saudite să-i ”elibereze imediat” pe activiștii pentru drepturi civile.

Miercurea trecută, Human Rights Watch a spus că Arabia Saudită le-a arestat pe activistele pentru drepturile femeilor Samar Badawi și Nassima al-Sadah, ultimele două victime ale campaniei guvernamentale contra unor activiști, clerici și jurnaliști. Cel puțin 12 activiști pentru drepturile femeilor au fost ținta represiunilor din luna mai și până acum.