Statele Unite vor reimpune sancțiuni împotriva Iranului, care vor intra în vigoare luni, a anunțat secretarul de Stat Mike Pompeo, pe fondul retragerii Washingtonului din acordul nuclear, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Statele Unite vor reimpune aceste sancțiuni. Este o parte importantă a eforturilor noastre de a combate activitatea malițioasă", a declarat Pompeo duminică.

"Trebuie să se comporte ca o țară normală", a adăugat Pompeo.

În urmă cu câteva zile, Rouhani le-a spus diplomaților iranieni că SUA ar trebui să înțeleagă că un conflict cu Teheranul ar însemna "mama tuturor războaielor".

Sancțiunile urmează decizia președintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear. Liderul de la Casa Albă a argumentat că el lansase de mult timp avertismente în legătură cu acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept "defectuos", "decăzut şi putred", o "ruşine" pentru el, în calitatea de "cetăţean american". Acesta susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru. Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înțelegerea.